Laster Arrangement
Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Velkomne til to fullpakka dagar med inspirasjon, fagleg påfyll og nettverksbygging!

Fagdagene tilbyr en miks av fagforedrag og praktiske kurs. Oppstart med felles inspirasjons-seminar tirsdag 19. mars 2019 kl. 10.00.

BÆREKRAFTIGE REISLIVSOPPLEVINGAR – MERKEVAREBYGGING – MJØLKEFOREDLING – GRUNNMODUL KJØT – KOKKEKURS LOKALMAT

Påmeldingsfrist: Mandag 4. mars 2019 

Kursbeskrivelsar – (klikk på lenkene for meir informasjon)

Opplevelseskurset
Kurshaldar Pål Medhus, Høve Støtt

Det er Innovasjon Norge som tilbyr dette kurset i samarbeid med Høve Støtt as. Bedriftene som deltek på kurset lærer ein ny og inspirerande måte å jobbe med innovasjon og produktutvikling på, der også prinsippa for eit bærekraftig reiseliv er ein del av utviklingsprosessene. Kurset fokuserar på:

  • Ein grunnleggende innføring i opplevingsøkonomien, og tips & triks til utviklingsarbeid
  • Ein grunnleggende innføring i bærekraftig reiselivsutvikling.
  • Kva drivkrefter påvirkar etterspørselen etter opplevingar?
  • 8 praktiske verktøy for å utvikle heilskaplege, meningsfylte og bærekraftige opplevingar i egen bedrift.

Merkevarebygging
Kurshaldar er Mette Fagerli, Merkeledelse
Ein workshop med fokus på merkevarebygging, kundeløfte og nettverksbygging. Eit svært konkret og målretta kurs for styrking og videreutvikling av bedrifta di. Workshopen er delt i fire delar. Kvar del startar med teori og foredrag, og etterpå jobbar deltakarane med tilrettelagte oppgåver for si ega bedrift. Deltakarane vil kome godt i gang med ein spissa forretningsplan, ein tydelegare merkeidentitet og ein oversikt over konkrete marknadsstiltak for å styrke bedrifta og varemerket.

Kome i gang med mjølkeforedling
Kursholder Ragnhild Nordbø, Grindal ysteri
Kurset gir deltakarane grunnleggande kunnskap om ysting og ysteprosessar. Kurset er rettet mot produsenter som tenker å starte og bygge opp eget gårdsysteri eller som vil drive med ysting på setra. Vi lager produkter som ikke trenger avansert modningslager, og som ein kan lage heimme på kjøkkenet for å øve seg meir.

Grunnmodul kjøt – Samling 1
Kursholder Tom Chr. Johannessen, Nofima
Målet med grunnmodul lokal kjøttforedling er å gje deltakarane ein samanhengende grunnopplæring i kjøtthåndverk. Auka fagkunnskap i kombinasjon med praksis gjev betre lokalmatprodusentar. Deltakerne får god forståelse og oppmerksomhet rundt dei problemstillingene ein møter i arbeidskvardagen, og korleis ein kan løyse utfordringar og sjå mogelegheiter basert på yrkeskunnskap.  Opplæringen består av tre samlinger ( totalt 7 dager). I tillegg får deltakarane tilbod om to dager hospitering ute i kjøttbedrift hvor dei kan fordjupe seg i sjølvvalgt tema. Mellom samlingene er det individuelle arbeidsoppgaver. Datoar for samling 2 og 3 kjem ved årskiftet. Totalprisen for Grunnmodul kjøtt er kr 7000 som vert fakturert etter siste samling.

Kokkekurs – lokalmat
Kurshaldar Kulinarisk Akademi
Lokal mat er i vinden som aldri før. Auka fokus på lokale råvarer og kortreist mat stiller andre krav til tilbydarane som ynskjer å fange kundanes si merksemd. Ynskjer du å lære meir eller få litt faglig påfyll – da er dette kurset for deg! På kurset vil vi gå gjennom ulike regionale råvarer og spesialitetar frå ditt område. Vi tek for oss de utvalde råvarene i teori og praksis. Vi viser teknikkar og tilberedings-metodar som er tilpassa kvar enkelt råvare. Kurset skal gi inspirasjon, bidra til nyteking, påfyll av kunnskap og glede dei som jobbar med mat.